Veel gestelde vragen

Wij hebben schade aan de woning, hoe deze te melden?

-Schade\storing dient u te melden via het contactformulier aan de technische commissie. Rechtstreeks telefonisch contact is helaas niet mogelijk. Huurders dienen voor een schade\storing contact op te nemen met Poort6!

Moet ik als bewoner een opstalverzekering afsluiten?

Als VVE ‘De Eendenplas’ hebben we een collectieve Opstalverzekering afgesloten. Dit houdt in dat alle bewoners die zijn aangesloten bij onze VVE, verzekerd zijn voor schade ten gevolge van o.a. brand, inbraak, storm, lekkage en blikseminslag.

Korte toelichting omtrent een opstalverzekering: Een opstalverzekering of woonhuisverzekering is een verzekering waarmee u schade aan uw huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Iedere eigenaar van een eigen woning doet er verstandig aan een opstalverzekering af te sluiten. Het huis is tenslotte voor de meeste mensen hun kostbaarste bezit. Op het moment dat u een hypotheek op het huis heeft of wenst, geldt vrijwel altijd dat een opstalverzekering verplicht gesteld wordt door de hypotheekinstelling. Het huis is immers het onderpand voor de hypotheek.

Zoals de naam al aangeeft, wordt bij een opstalverzekering eventuele schade aan de opstal gedekt. Onder de opstal wordt de woning zelf verstaan en alles wat niet zonder schade aan uw woning of aan die andere zaak van de woning kan worden verwijderd. Denk hierbij aan bijv. schuttingen, schuren, inbouwkasten, etc. Datgene wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.

LET OP: Wanneer bijv. een lekkende kraan in de badkamer voor lekkage heeft gezorgd, draait de bewoner zelf op voor de reparatie van de kraan, maar de gevolgschade (bijvoorbeeld het overschilderen van een plafond of een muur) valt onder de opstalverzekering.

Reparatieverzoeken huurders Poort 6

Bent u huurder bij Poort6 dan dient u reparatieverzoeken via Poort6 te melden. Poort 6 zorgt voor de verdere registratie hier van. Reparatieverzoeken door huurders rechtstreeks via de VVE worden niet in behandeling genomen.

Is het plaatsen van zonnepanelen toegestaan?

De beleidsregels omtrent het plaatsen van zonnepanelen zijn beschreven in een speciaal document. Deze is terug te vinden op de documentenpagina.

Ik ben nieuwe bewoner hoe moet ik mij registreren?

Voor nieuwe bewoners is er binnenkort een document beschikbaar met relevante informatie over o.a. de aanmeldingsprocedure.

Wanneer vindt de Algemene Ledenvergadering plaats?

Elk jaar wordt aan het begin van het nieuwe jaar de ALV door het dagelijks bestuur georganiseerd. Het bestuur zorgt bijtijds voor de uitnodiging. Deze uitnodiging ontvangt u per post.

Wij hebben ruitschade, hoe deze te melden?

Bij ruit-/glasschade dient u geen reparatieverzoek in te dienen, maar contact op te nemen met het volgende telefoonnummer: 

Uniglas 0800-0750

Bij de melding van de schade zal Uniglas u vragen om een nummer van de verzekeringspolis. Deze verzekering is afgesloten bij Aegon/Allianz en het polisnummer is 701992776.

Uniglas zal tijdens de reparatie vragen om een akte van cessie te tekenen om de (financiële) afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar te laten plaatsvinden. Mochten zij dit vergeten, dan hier bij uitvoering graag zelf naar vragen.

Wij gaan een dakkapel plaatsen, waar moeten we rekening mee houden?

-Voor het plaaten van een dakkapel dient u rekening te houden met de reglementen opgenomen in ons huishoudelijk reglement.

Is mijn (nieuw) geplaatste dakkapel meeverzekerd met de collectieve opstal-glasverzekering?

Wij adviseren u hier over contact op te nemen met onze verzekeraar, polis(nummer) is terug te vinden onder het hoofdstuk documenten.

VVE DE EENDENPLAS

Via deze website vindt u informatie en documenten terug rond de vereniging voor zowel bewoners als niet bewoners.

VVE DE EENDENPLAS te Gorinchem | Lidnummer VvE-belang : 02184V502

Let op huurders Poort 6!!

Bent u huurder bij Poort6 dan dient u reparatieverzoeken via Poort6 te melden. Poort 6 zorgt voor de verdere registratie hier van. Reparatieverzoeken door huurders rechtstreeks via de VVE worden niet in behandeling genomen.

Ruit-/Glasschade

Bij ruit-/glasschade dient u geen reparatieverzoek in te dienen, maar contact op te nemen met het volgende telefoonnummer: Uniglas 0800-0750. Bij de melding van de schade zal Uniglas u vragen om een nummer van de verzekeringspolis. Deze verzekering is afgesloten bij Aegon/Allianz en het polisnummer is 701992776.

Zie ook FAQ!